Kalocsa Art 2024 pályázat
A pályázati felhívás letöltése: PDF / JPG
A pályázati felhívás letöltése: PDF / JPG
Platóni testek címmel nyílik Orosz Klára szobrászművész kiállítása a Nicolas Schöffer Gyűjteményben.A tárlaton a művész szabályos platóni testeket formálja szobrászati alkotásokká. Platón a szabályos testekről Kr. e. 360 körül írt a Timaiosz című munkájában. Az öt szabályos test közül négyet az őselemekkel feleltette meg: a földet a kockával, a levegőt az oktaéderrel, a vizet az […]
Plakát letöltése: JPG / PDFSzórólap letöltése: 1. oldal / 2. oldal / PDF 2024. június 22-én szombaton 19 órakor rendezzük meg a Múzeumok Éjszakáját. Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várjuk a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben, a Kalocsai Képtárban, a Városi Galériában, a Népművészeti Házban és a Kalocsa Aranya kiállításban. Minden […]
Kollektív Kollektíva címmel nyílik a következő kiállításunk a Nicolas Schöffer Gyűjteményben.A kiállításon a pécsi Szalon Art Factory művészei mutatkoznak be. Kiállító művészek:BÓBICS Diána, BOZSÓ Nóra, BÖHM Gergely, BURKUS Judit, EGRESI Barbara, KNYIHÁR Bence, MAKRA Zoltán, MAKRAI Adél, NAGY Sarolta, OROSZ Klára, PALATINUS Dóra, SZABÓ Klarisz Médea, VARGA Rita, VERCZ Szilvia A kiállítást megnyitja: VARGA Rita […]
Tovább olvasom: Kollektív Kollektíva | Szalon Art Factory kiállítás a Nicolas Schöffer Gyűjteményben
2024. március 14-én 18 órakor indul a Kalocsai Múzeumbarátok Köre fáklyás felvonulása a Viski Károly Múzeumból a Szent István király út, Grősz József utca, Negyvennyolcasok tere útvonalon. Petőfi Sándor és Kossuth Lajos szobrát koszorúzzuk meg. A Sétálóutcán és a Szent István király úton jövünk vissza. A felvonulás után kezdődik a Kalocsai Múzeumbarátok Köre zárt körű […]
Tovább olvasom: Kalocsai Múzeumbarátok Köre fáklyás felvonulás 2024
Felhívás!Élesszük fel 1848-as hagyományainkat 1861. március 15-én Kalocsa város közönsége kivilágította ablakait, tiltakozásul az osztrák önkény ellen. Stulits Antal bíró felhívására, Kalocsa minden házának ablakában gyertyaláng égett.A Kalocsai Múzeumbarátok Köre azzal a javaslattal fordul a mai kalocsaiakhoz, hogy a 48-as vacsorák idején, azaz március 14-én este mindenki gyújtson egy-egy gyertyát az ablakokban. Ezzel tisztelegjünk […]
Tovább olvasom: Kalocsai Múzeumbarátok Köre kivilágítás felhívás 2024